Miért csináljuk?

A céges autónak két fő jellemzője van: A fizetés után a második legfontosabb dolog a munkavállaló életében, és olyan mint a foci, mindenki (azt hiszi) ért hozzá!

Egy vállalkozás életében gyakran háttérbe szorul a gépjárművek üzemeltetésének kérdése, pedig jelentős költségtényező lehet. Emellett mint munkahely, ahol a dolgozó gyakran napi több órát tölt, vagy benefit jellegű juttatás, kiemelt szerepet jelent a dolgozó megtartásában is.

Az egyik jelentős kockázat a vállalat belső működéséből fakad. Akár saját üzemeltetésű a flotta, akár kiszervezésre került, sokszor a szükséges kontroll nélkül folyik a tevékenység. A megfelelő szakmai ismeret híján nem kerülnek hatékonyan kihasználásra a piac nyújtotta lehetőségek, a régi berögzült, helyesnek vélt gyakorlatokat nehéz a megváltozott lehetőségekhez alakítani, kapacitás és szakértelem híján a beérkező számlák, ajánlatok nem a vállalat elsődleges érdekei szerint kerülnek kezelésre.

A másik hatékonyságot romboló és költséget növelő tényező a piac gyors fejlődése, és egyedi működése. A szerződött partnerek (lízingcég, szerviz, gumiszerelő, GPS szolgáltató, üzemanyag szolgáltató, stb) nem minden esetben az ügyfél érdekeit tartják elsődleges szempontnak, sokszor ott sem jut elegendő idő legjobb lehetőségek kidolgozására. Rohamtempóban fejlődik az autópiac, új, alternatív hajtású járművek jelennek meg, ennél is gyorsabban fejlődik az informatika, legyen szó az üzemanyag kártya szolgáltatásról, vagy a műholdas nyomkövető rendszerekről.

És még sokáig lehetne sorolni azokat a speciális szakértelmet igénylő területeket, ahol egy átlagos vállalkozás alkalmazottai nincsenek felkészülve, esetleg nem is engedheti meg magának teljes munkaidőben foglalkoztatni ilyen szakembert.

Nézzük miben és hogyan tudok segíteni!